lenen kost geld
Snel Lenen Online
Snel Online Lenen Informatie
24 March 2015 Categories: WOZ Krediet. Tags: combinatie, krediet, leenvorm, populair, and WOZ. No Comments on WOZ-krediet

Een WOZ krediet is een vrij slimme manier om optimaal gebruik te kunnen maken van de overwaarde op je woning. Eigenlijk kun je een WOZ-krediet zien als een leenvorm waarbij je de voordelen van een doorlopend krediet en de voordelen van een hypotheek met elkaar combineert.

Combinatie hypotheek en doorlopend krediet

huis-handenMet een WOZ krediet kun je dus gebruik maken van de vrijheid dat een doorlopend krediet je geeft gecombineerd met de lage rente die je alleen bij hypotheken kunt afsluiten.
Een WOZ-krediet kent dan ook veel voordelen ten opzichte van andere kredietvormen, zoals:

– lage rente,
– geen notariskosten,
– geen taxatierapport, vaak is WOZ beschikking al voldoende,
– geen afsluitprovisie,
– veel vrijheid,
– in bepaalde gevallen aftrekbaar van de belasting,
– snel en online af te sluiten.

 VIABUY Prepaid Master Card

Lage rente

De lage rente is meestal gebaseerd op de rente die ook bij hypotheken wordt gerekend. De notariskosten, taxatiekosten en afsluitprovisie zijn niet nodig omdat het niet over een hypothecaire lening gaat. Als je het geld van een WOZ-krediet gebruikt voor bijvoorbeeld de verbetering van eigen woning kun je dit bedrag aftrekken van de belasting. Als je het WOZ krediet echter besteed aan consumptieve doeleinden en dus niet aan investeringen in de eigen woning kun je het WOZ-krediet ook niet aftrekken van de belasting.Populaire leenvorm

Het WOZ-krediet is nog niet zo heel lang bekend op de kredietmarkt, maar is in korte tijd toch een populaire leenvorm geworden. Dit verklaart dan waarschijnlijk ook dat er veel geldverstrekkers zijn die het zogenaamdonlinevergelijkene WOZ krediet aanbieden tegen gunstige tarieven. Het WOZ-krediet is niet alleen tegen zeer voordelige rente tarieven af te sluiten, maar het is ook redelijk eenvoudig en snel online af te sluiten. Het vergelijken van WOZ tarieven is ook zeer eenvoudig online te doen en een korte vergelijking zal u, behalve inzicht in de laagste rente, ook meer inzicht in de verschillende WOZ-kredieten geven. Behalve de rente kunnen namelijk ook de voorwaarden tussen de verschillende WOZ-kredieten variëren.

Een aantal voorwaarden waarin de WOZ kredieten onderling kunnen variëren zijn:

– maximum instapleeftijd voor een WOZ krediet,
– aflossing,
– aflosdatum,
– gebruik op overwaarde op basis van huis in het buitenland,
– gebruik op overwaarde op basis van een recreatiewoning,
– voor zelfstandigen,
– BKR toetsing.

Zoals je kunt zien zijn er dus behalve de verschillen in rente ook een aantal verschillen in voorwaarden. Reden genoeg dus om eerst eens een aantal WOZ-kredieten met elkaar te vergelijken voor je er één gaat afsluiten.