lenen kost geld
Snel Lenen Online
Snel Online Lenen Informatie
23 March 2015 Categories: Doorlopend KRediet. Tags: aanbieders, BKR, doorlopend krediet, kenmerkenen, and vergelijk. No Comments on Doorlopende lening online

Doorlopend krediet

De doorlopende lening is een consumptieve kredietvorm die vaak eenvoudig en snel online is af te sluiten. Bij een doorlopende lening wordt vooraf het maximale leenbedrag vast gesteld en kan deze gedurende de looptijd, in zijn totaal of telkens deels, worden opgenomen. Bij een doorlopende lening wordt er alleen rente betaald over de opgenomen leensom.
Met het afsluiten van een doorlopende lening zorgt u er eigenlijk voor dat u altijd geld achter de hand heeft en zolang u geen aanspraak doet op dat geld hoeft u er ook geen rente over te betalen. Een doorlopend lening biedt dan ook zeer veel vrijheid.

Kenmerken

Een aantal kenmerken van een doorlopende lening zijn:
– vaste krediet limiet,
– alleen rente over opgenomen bedrag,
– meestal theoretische looptijd,
– vaak rente variabel,
– doorlopend financiële ruimte,
– vaak extra aflossing mogelijk,
– veel vrijheid.

Vrijheid

Een doorlopende lening is met name geschikt als je een aankoop wilt doen die je niet zelf kunt financieren en je gelijk de mogelijkheid wilt hebben om wat geld achter de hand te houden. Een doorlopende lening, ook wel doorlopend krediet genoemd, biedt dus veel mogelijkheden en veel vrijheid.
Deze vrijheid kent ook een keerzijde. Voor het verantwoord afsluiten van een doorlopende lening moet je er wel rekening mee houden dat het erg verleidelijk is om steeds weer opnieuw geld uit een doorlopende lening op te nemen.

Dit kan er voor zorgen dat de looptijd en de kosten van een doorlopende lening hoger worden dan waar je misschien in beginsel rekening mee hebt gehouden. Een doorlopende lening wordt soms dan ook wel schertsend een doodlopende lening genoemd.

 VIABUY Prepaid Master Card

Anderzijds kun je zeggen dat je met een doorlopende lening steeds weer opnieuw gebruik kunt maken van de nog niet opgenomen leensom en van de inmiddels afgeloste leensom. Het is vaak dus niet meer nodig om steeds een nieuwe lening af te sluiten. De vrijheid die een doorlopende lening biedt kent dus duidelijk zowel voordelen als nadelen. Laat je voor je een doorlopende lening of doorlopend krediet gaat afsluiten dus altijd eerst deskundig voorlichten.

Aanbieders vergelijken

Er bestaand zeer veel online aanbieders van een zogenaamde doorlopende lening of doorlopend krediet, waardoor er zeer veel keuze is. Het grote aantal aanbieders zorgt er behalve het hoge concurrentie gehalte ook voor dat de meeste aanbieders in staat zijn om je snel een online berekening en offerte voor een doorlopende lening aan te bieden. Ook het snel vergelijken van rente is makkelijk.
Online kun je al snel zien welke kredietverstrekker de goedkoopste doorlopende lening aanbied en het opvragen van een offerte is over het algemeen kosteloos en vrijblijvend. Juist voor het snel afsluiten van een doorlopende lening biedt het internet je dus veel mogelijkheden.

BKR toetsing

Vaak wordt er voor het afsluiten van een doorlopende lening een BKR toetsing gedaan. Als dit het geval is wordt je hier meestal ook van op de hoogte gebracht.